Thermal Camping kemping Zalakaros Karos

Nyitás
2024. március 28.

A legjobb ajánlatokat weboldalunkon találod, foglalj most!

Lakóautó vs. lakókocsi bérlés – kinek melyik a kedvence?

Lakókocsi bérlés – a megvalósult álom

A lakókocsis életérzés magában foglalja a szabadságon és a kényelmen túl a megvalósult gyerekkori álmok nosztalgiáját is. Mindezt kár lenne kihagyni, ha pedig nincs saját járművünk, nem csak a vásárláson gondolkozhatunk, hiszen a lakókocsi bérlés lehetősége manapság már a legtöbb nagyobb városban elérhető.

 

Mikor gondolkozzunk lakókocsis nyaraláson?

Ha szeretjük a kalandokat, szívesen töltjük a szabadidőnket a természetben és szeretnénk valóban kiszakadni a hétköznapokból, ugyanakkor ha nem kedveljük a szállodai környezet személytelenségét, de előnyben részesítjük a kényelmet, akkor a lakókocsis nyaralás, a kempingezés éppen nekünk való. Válasszunk akár lakóautót, vagy lakókocsit a felszerelést mi magunk állíthatjuk össze, így minden fontos, az otthoni környezetből származó tárgy a kezünk ügyében lehet a nyaralás alatt. Ha szeretjük a saját ágyneműnk illatát és az elvárásainknak megfelelő tisztaságot, ha egy kis nyaralós főzőcskézés során szeretnénk a kedvenc konyhai eszközeinket használni, akkor a lakókocsi valóban hozzánk való, hiszen egy csipet otthoni kényelmet a világon bárhová magunkkal vihetünk általa.

 

Milyen járművet béreljünk?

Mi sem tűnik egyszerűbbnek, mint a lakókocsi bérlés, de kérdés hogy a járművek széles választékából, melyik mellett tegyük le a voksunkat. A lakókocsik közül is több fajta állhat a rendelkezésünkre, de választhatunk akár lakóautót is. Általánosságban elmondható, hogy egyik sem jobb, vagy rosszabb a másiknál, a köztük lévő különbségek tekintetében azt érdemes megállapítani, hogy a saját igényeinkhez, nyaralási szokásainkhoz, vagy éppen a személyiségünkhöz melyik illik leginkább.

 

Körkép – ismerjük meg a lakókocsik és lakóautók világát

Az első dolog, amit általában mérlegelünk a lakókocsi bérlés során, azok az árak.  Legyen szó lakóautó, vagy lakókocsi bérléséről, az árak természetesen az adott kölcsönzőhely díjszabásától is függenek. Ha magát a jármű értékét nézzük, elmondható, hogy a lakóautók általában drágábbak, a kényelmi színvonaluk pedig valamivel magasabb, mint a vontatott lakókocsiké. Ez utóbbiak már a vásárlás tekintetében is egy kategóriával olcsóbbak lehetnek, de figyelembe kell vennünk, hogy ehhez szükségünk van egy olyan járműre is, ami a vontatására is alkalmas lesz. Ha lakóautó, vagy lakókocsi bérlést tervezünk, akkor a döntés előtt mindenképpen érdemes kicsit tájékozódni, hiszen a különböző jármű típusok más-más tulajdonsággal rendelkeznek.

 

A vontatott lakókocsi

A lakókocsi bérlés olcsóbb, mintha egy apartmant választanánk és vannak olyan járművek, amelyeket minden szükséges kényelmi megoldással elláttak, így teljes értékű, kényelmes nyaralásban lehet részünk. A felszereltségét érdemes átgondolni a döntés előtt, hiszen a legtöbb lakókocsiban mindent megtalálhatunk, ami az otthonunkban is adott, legtöbbjük konyhával wc-vel, zuhanyzóval is felszerelt, de ha valamelyik hiányozna, az sem jelenthet gondot, hiszen elég, ha körbenézünk a Thermal Camping Zalakaros szolgáltatásai között, az igényes zuhanyzók, a konyha főzési és mosogatási lehetőséggel akkor is rendelkezésünkre áll, ha olyan lakókocsit választunk amiben valamelyik hiányzik, vagy ha szívesebben használnánk inkább a kemping helyiségeit.

 

lakókocsi bérlés - Thermal Camping ZalakarosVintage, vontatható lakókocsi a Thermal Campingben

Lakóautók típusai

A lakóautók önálló gépjárművek, nem pedig vontatmányok, mint a lakókocsik. A belső tér a lakókocsikhoz hasonlóan a kényelmi szempontokat figyelembe véve van berendezve. A lakóautóknál a felszereltség és a minőség függ a életkorától és a fajtájától is. A három fő kategória az úgynevezett alkóvos, a fél-integrált és a full-integrált típus.

 

Alkóvos lakóautó

Az alkóvos lakóautót a tágas belső tér jellemzi, ahol nagyobb társaság, vagy egy család is kényelmesen elfér, akár több gyermekkel. Befogadóképességük 4-6 személy között mozog általában. Az alkóvos lakóautónál a vezetőfülke feletti rész ággyá alakítható, amely az alkóv létra segítségével érhető el. Ezek már elég nagy autók ezért jó, ha tudjuk, hogy nagyobb fogyasztással is rendelkeznek.

 

lakókocsi bérlés - Thermal Camping Zalakaros

 

Fél-Integrált lakóautó

Itt már a fogyasztás tekintetében valamivel jobban járunk, de az alkóv hiányában kicsivel kisebb a tér. Elsősorban kisebb családok, párok számára lehet ideális, nagyjából 2-4 személy befogadására alkalmas.

 

Full-Integrált lakóautó

Ezek a busz formájú lakóautók, amelyek már igazán felső kategóriásnak számítanak. A szélvédő nagy felületen biztosítja a panorámát, a belső tér tágas és a franciaágyat általában a lakótér tetejéről lehet leereszteni, így nap közben még nagyobb lehet a helyünk.

 

Lakókocsival Zalakaroson

Ha lakókocsi bérlésre készülünk és megvan a megfelelő típus, akkor nincs más hátra, mint a megtervezni a nyaralást. A kempingezésnek ez a formája számos előnnyel jár, hiszen nem vagyunk kiszolgáltatva az időjárásnak, még a hűvösebb tavaszias napokon is élvezhetjük a pihenés pillanatait ezekben a kényelmes járművekben. A Thermal Camping Zalakarosnál előszezonban még a lakókocsi parcellák árai is olcsóbbak a főszezonhoz képest. Nem vitás tehát, hogy jó döntés kipróbálni ezt a formát. Az árkalkulációt és online foglalást pedig néhány perc alatt elintézhetjük és már kezdődhet is a kaland!

 

A kemping közvetlen közelében pedig mindent megtalálunk, ami egy igazi kikapcsolódáshoz szükséges. A Zalakarosi fürdő kényeztető gyógy- és welness szolgáltatásokkal a környék pedig igazi zöld programokkal, természeti kincsekkel és kellemes kirándulóhelyekkel vár minket.