Farsang körkép – idén is elrajtol a Farsangi Futrinkák Futam

január 31, 2023

APARTMANOK 20 000 HUF-tól →

MOBILHÁZAK 38 000 HUF-tól →

A legjobb ajánlatokat
weboldalunkon találod,
foglalj most!

Farsang körkép – idén is elrajtol a Farsangi Futrinkák Futam

2023.01.31.

farsang Thermal Camping Zalakaros

A farsangi időszak remek lehetőség, hogy kicsit kidugjuk az orrunkat a téli melankóliából, hiszen hamarosan jön a tavasz, a jó idő, új kalandokkal, kirándulásokkal, kempinges szezonnyitással és talán izgalmas utazásokkal. Februárban még hideg van, de már javában zajlik a báli szezon, szaporodnak a társas események, nem meglepő, ha a testünk is jelzi, most már szeretne mozgásba lendülni.

Zalakaros és környéke egész évben bőséges lehetőségeket kínál az aktív kikapcsolódás szerelmeseinek, nincs ez másképp a farsangi időszakban sem. A 2022-es nagy sikerre való tekintettel, idén második alkalommal rendezik meg a Farsangi Futrinkák Futamot. Ez egy nagyszerű közösségi futás, nem verseny, lényege, hogy kicsit kikapcsolódjunk, megmozgassuk magunkat és persze ezzel is hozzájárulhatunk a szürke tél elűzéséhez. A szervezők nem titkolt szándéka, hogy hagyományt teremtsenek a farsangi futással és minden évben ezzel a bulis rendezvénnyel indítsák a tavaszi szezont.

Lendülj mozgásba a Zalakarosi Futrinkákkal

A programot a Zalakarosi Futrinkák valósítják meg. Az ő történetük a sportszereteten és valódi közösségi összefogáson alapul. A 2014-ben néhány barát közös edzésekkel versenyzésével indult minden, majd a kis kezdeményezés aktív sportegyesületté nőtte ki magát. Ma már számos rendezvénnyel és futóversennyel hozzák mozgásba, nem csak a környékbeli érdeklődőket, de az ország más részeiből érkező sportrajongókat is. Többek között ők szervezik a népszerű Kis-Balaton Kör futóversenyt is.

Már a Zalakarosi Futrinkák rendezvényeinek hangulatáért is érdemes a részvételen gondolkodni és elkezdeni a rendszeres futást. A február egyébként is az új évi fogadalmak újragondolásának időszaka is, egyúttal tökéletes időzítés, az idei évre szerveződő versenyekre való felkészülés megkezdésére is. Addig is kedvcsinálónak itt a Farsangi Futrinkák Futam.

 

farsang Thermal Camping Zalakaros

Jelmezes futás Zalakaroson

 

Farsangi Futrinkák Futam

2023. február 18-án, szombaton kerül megrendezésre az idei jelmezes futás a Zalakarosi Futrinkák SE szervezésében. A hangulat már tavaly is felejthetetlen volt, idén sem érdemes kihagyni. A táv nem megterhelő és mivel nem valódi verseny, nincs időmérés sem és nem kell rutinos versenyzőnek lenni a jelentkezéshez.

A farsangi futóknak mindössze 8 kilométeres távot kell teljesíteniük Zalakaros központjából indulva. A futás 14 órakor kezdődik és a Karos Korzó – Karos Spa – Behiák – Parkerdő – Karos Korzó szakaszon zajlik. Az útvonal nagyon szép városi és természeti részeken vezet végig.  A Parkerdőt érdemes meglátogatni más alkalommal is, mert a környék nagyon hangulatos, amikor feléled a természet és kizöldülnek a fák. A futókör a Karos Korzón ér véget, ahol a célban egyedi befutóérem, frissítő és farsangi fánk várja a résztvevőket. A jelmez kötelező, de nem csak a hangulat miatt, hiszen a legjobbak külön díjazásban részesülnek.

Aki kedvet érez a farsangi futáshoz ITT tud jelentkezni. A részvétel ugyan ingyenes, de regisztrációhoz kötött, mert a szervezők így tudják garantálni, hogy a célban mindenki megkaphassa a jól megérdemelt érmet és a hamisítatlan farsangi fánkot.

A Futrinkák szokásukhoz híven gondoltak a családokra is, így azok is részesülhetnek az élményekben, akik kisebb gyermekekkel érkeznek.  Számukra rövidebb 700 méteres köröket terveznek a Karos Korzón. A család fiatalabb tagjaival is érdemes megismertetni a futás és sport örömeit, mert a mozgás egy egészséges kiegyensúlyozott életvitel egyik alapköve, nem lehet elég korán elkezdeni. A közösségi rendezvények és a Farsangi Futrinkák Futamhoz hasonló programok pedig minden korosztálynak segítenek kiszakadni a szürke hétköznapokból.

 

Zalakaros egész évben izgalmas úticél

Zalakaros egyébként is ideális célpont a családdal utazók számára, hiszen mind a város, mind pedig a környék programlehetőségeiről elmondható, hogy nem csak gyerekbarát, de a felnőttek számára is izgalmas, vagy éppen pihentető időtöltést kínál. Futóversenyek és egyéb sporthoz köthető programokra a tavasztól-őszig terjedő időszakban is lehet számítani, de a természetjárók is bőven találhatnak felfedezni valót a környéken.

Ha már elűztük a telet egy hangulatos farsangi futással, ideje felkészülni a jó időre, megtervezni az első tavaszi kiruccanásokat, melyben a Thermal Camping Zalakarosra is számíthattok. A kempingszezon már április 7-én indul és sok-sok kalanddal vár a nyár is.

gyógyfürdő strand Zalakaros Thermal Camping 10% kedvezmény

10% kedvezmény

A Thermal Camping Zalakaros vendégei -10% kedvezményt kapnak kizárólag a kemping recepcióján megvásárolt Zalakarosi Fürdőbe szóló belépők árából! Részletek a recepción.

Az akció 2024. június 19-től visszavonásig érvényes