Kerékpáros útvonalak és túrák Zalakaros környékén

április 14, 2023

A legjobb ajánlatokat
weboldalunkon találod
foglalj most!

Kerékpáros útvonalak és túrák Zalakaros környékén

2023.04.14.

kerékpáros szállás Thermal Camping Zalakaros

A világ felfedezése két keréken

Biciklizni szuper dolog, még akkor is jó hatással van az életmódunkra, ha csak hobbi szinten űzzük ezt a sportot. Egy kerékpáros túra gondolata viszont már nagyobb kihívásnak tűnik, de ha egyszer kipróbáljuk könnyen rákaphatunk az ízére. Egy ilyen biciklis út fantasztikus élmény, hiszen egyszerre teszi lehetővé a felfedezést, a kikapcsolódást és megajándékoz az aktív életmód élvezetével is.

Zalakaros különleges hely, hiszen a környék bővelkedik természeti kincsekben és különleges kirándulóhelyekben. A környék olyan adottságokkal rendelkezik, amelyek igen kedvezőek a kerékpártúrák szempontjából is. A zalakarosi kerékpáros túrák útvonalai olyan tájakra visznek minket, amelyekre autóval vagy gyalogosan nehezebb lenne eljutni. A biciklire pattanva azonban lehetőségünk nyílik felfedezni a minket körülvevő páratlan természetet.

 

A kezdők is bátran kipróbálhatják

A kerékpáros életérzés olyan szabadságot jelent, amelyet más módon nehéz volna elérni. Ha eddig még nem vettünk részt ilyen utakon ne habozzunk kipróbálni! Kezdésnek választhatunk rövidebb, könnyebb utakat is, az élmény így is garantált.

Mondanunk sem kell, hogy a friss levegő, a komolyabb fizikai kihívás és a ragyogóan zöld növényvilág segít a stressz csökkentésében és a jó közérzet elősegítésében is. A kerékpáros utak során átélt élmények életre szólóak lehetnek, és csodás emlékekkel gazdagíthatják az életünket.

 

A profi kerékpárosokat is új élmények várják

A tapasztalt túrázók számára is egyedülálló lehetőségeket kínál Zalakaros, hiszen vadregényes útvonalai könnyen belopják magukat bárki szívébe.A kerékpáros utak egyéni adottságoktól függően kihívást jelenthetnek, de lehetőséget is adnak a személyes fejlődésre és arra, hogy olyan teljesítményt hozzunk ki magunkból, amiről korábban még álmodni sem mertünk.

 

A zalakarosi kerékpáros túrák jellemzői

A túraútvonalak jellemzően sík terepen visznek, komolyabb emelkedőkkel, csak a városhoz közelítve kell számolnunk. Ezen a területen hangulatos kis utakon nézhetünk szembe a Zalai dombság nyújtotta kihívásokkal. Nyolc hivatalos kerékpáros túra útvonalat is találunk a környéken, amelyek különböző távokat jelentenek. A túrák mindegyike Zalakarosról indul, így a Thermal Camping Zalakaros frekventált elhelyezkedése miatt tökéletes kiinduló pontja lehet az utak mindegyikének. Nem utolsó szempont az sem, hogy a komoly erőfeszítést igénylő távok megtétele után jól esik a kemping hűs fái között megpihenni, vagy lazítani egyet a szomszédos a zalakarosi fürdőben.

 

A nyolc kerékpártúra iránya

  • Kis Balaton körtúra
  • Galambok
  • Zalaújlak
  • Banyavölgy
  • Keszthely
  • Hévíz
  • Nagykanizsa
  • Somogyi Dombság

 

kerékpáros szállás Thermal Camping Zalakaros

Kerékpáros szállás Thermal Camping Zalakaros

 

Hogyan készülj a kerékpáros túrákra?

 

 Határozd meg a túra hosszát

Először is el kell határoznod, hogy milyen hosszú túrára vállalkozol. Az utak lehetnek egy-, vagy többnaposak is. Ha hosszabb időt, akár néhány napot is szánsz a kalandra, felfedezhetsz akár több különböző helyszínt és útvonalat is. Azt is eldöntheted, hogy szervezett túrához szeretnél csatlakozni, vagy önállóan szeretnéd megvalósítani a terved.

 

Hagyj időt az élményekre

A környéken vannak egynapos rövidebb, könnyebb utak, amelyeket néhány óra alatt teljesíthetsz. Az élmény azonban akkor lesz teljes, ha nem sieted el a dolgot. A túra előtt és után, hagyj időt magadnak a kerékpáros életérzés átélésére. Maradj és tölts még néhány napot a kempingben! Ha több időre jönnél akkor érdemes több útvonalat is kipróbálni. Megteheted, hogy elidőzöl egy kicsit az érintett állomásokon és településeken, hiszen kis gyöngyszem falvakat és csodás természeti kincseket fedezhetsz fel az itt töltött idő alatt.

 

Tervezd meg az utat és gondoskodj a felszerelésről

Amikor kerékpártúrát tervezel, fontos az útvonal és a távolság pontos megtervezése. Érdemes a felkészültségednek megfelelő hosszúságú és nehézségi fokú túrát választani. Fontos, hogy megfelelően felkészülj a túrára, az időjárásnak megfelelő kényelmes ruházat és a megfelelő felszerelés sokat jelent majd a komfortérzeted szempontjából.

 

KERÉKPÁROS CENTRUM Zalakaroson

A zalakarosi Tourinform Iroda mellett találjuk a Kerékpáros Centrumot, ahol bicikli kölcsönzésre is van lehetőségünk. A kerékpáros Centrumban nemcsak felnőtt férfi és női kerékpárokat lehet bérelni, de gyermek biciklik és Nordic Walking botok is elérhetőek. Egy családi bringatúrához a teljes egészében fel lehet itt szerelkezni és a szomszédos Tourinform Irodában térképet is kaphatunk a környékbeli kerékpáros túra útvonalakról

 

Foglalj szállást a Thermal Camping Zalakarosnál

A kerékpártúrázás sok előnnyel jár, a kikapcsolódásnak egy olyan aktív formája ez, amely hozzájárul az egészségünkhöz és elősegíti a jó közérzetet. De nem csak egy sportágról van szó, hiszen a biciklizés a természettel való kapcsolatról is szól és társas élmény is egyben. Egy zalakarosi kerékpáros kiruccanás remek lehetőség arra, hogy végre egy kis időt tölthessünk a barátokkal, vagy a családunkkal.

A közös bringázás után pedig jólesik megérkezni egy üde zöld környezetbe, pihenni együtt lenni és élvezni a friss levegőt. Éppen ezért, ha kerékpáros túrát tervezünk, érdemes egy olyan szállást választanunk, mint a Thermal Camping Zalakaros. A szállásfoglalást online, egyszerűen elintézhetjük és fizethetünk bankkártyával, vagy SZÉP kártyánk segítségével is. Itt a jó idő, kezdődik az igazi bringás szezon, nem érdemes lemaradni erről a szuper programról.