Jöhet egy második nyaralás? – Augusztusi programok Zalakaroson

augusztus 16, 2022

A legjobb ajánlatokat
weboldalunkon találod
foglalj most!

Jöhet egy második nyaralás? – Augusztusi programok Zalakaroson

2022.08.16.

programok Zalakaros Termál Fürdő

Szélsebesen közeleg a nyár vége, pár hét és itt a szeptember. A legtöbbünk ilyenkor már rég túl van a nyaraláson, a figyelmünk pedig a teendők felé fordul, pedig a nyári programok még nem értek véget! Augusztus végén sokszor már a szürke hétköznapok járnak a fejünkben, nem csoda, ha úgy érezzük nem sikerült igazán feltöltődni az őszi időszakra. A szezonnak azonban még nincs vége, sőt, talán ilyenkor élvezhető leginkább a nyár. Zalakaros is azon helyek közé tartozik, ahol augusztus végére igazán beindul az élet, színes programokkal, városi rendezvényekkel és rengeteg felfedezni valóval, kikapcsolódási lehetőséggel várnak a nyár utolsó napjai.

 

Augusztus vége – tökéletes időzítés egy második nyaralásra!

A legtöbben már júliusban letudják a nagyobb nyaralásokat és sokszor érezni is, hogy szeptemberre elillan az a jóízű feltöltődés, amit a szabadságon szerzett élmények adtak. Ahhoz, hogy újult erővel vágjunk bele az őszi időszakba, érdemes felidézni az emlékeket. Természetesen nyár végére már fogytán a kivehető szabadság, vagy a nyaralásra fordítható keret, de nem kell nagy volumenű dologban gondolkodnunk ahhoz, hogy kicsit felfrissítsük magunkat az őszi forgatag előtt.

A második nyaralás sokszor jobban hasznosul, mint az első, mivel ilyenkor könnyebben kikapcsolunk, jobban át tudjuk adni magunkat az élményeknek, gyorsabban vesszük fel a pihenés fonalát. Már 2-3 izgalmas programokkal megtöltött nap is visszahozza a nagyobb nyaralások pozitív hatását, feleleveníti az élményeket. Választhatunk költséghatékonyabb megoldásokat is, mint például a kempingezéssel egybekötött kirándulós programok, de annyi biztos, hogy a második, vagy akár többedik nyári kimozdulás sokszorosan megtérül! Ráadásul az augusztus végére, szeptember elejére időzített kikapcsolódás élvezetesebb is tud lenni, mint a perzselő nyár kellős közepén való utazás.

 

programok Thermal Camping Zalakaros

 

A legjobb programok nyár végére

Ne feledjük, bár a szezon a végéhez közelít, még nem ért véget! Itt az ideje kihasználni az utolsó igazi nyári napokat! Augusztus vége egy különleges időszak, ilyenkor még nincs utószezoni hangulat, még tart a nyári szünet, nem koptak el a színes programlehetőségek, bőségesen van miből választani és egy utolsót meríteni a nyári élményekből. További előnye egy augusztus végére időzített kisebb nyaralásnak, hogy ilyenkor, bár a nyár még hivatalosan is tart, már nincs akkora tömeg, azonban még teljes gőzzel üzemel minden szolgáltatás és kisebb az esély az elviselhetetlen hőségre is.

 

Irány a Zalakarosi fürdő!

A fürdőlátogatás legfőbb előnye, hogy garantált élményt nyújt a vizes programok kedvelőinek. Augusztus végén már előfordulhat kisebb lehűlés is, és bár ilyenkor még gyorsan visszatérhet a jó idő, a természetes vizek hőfoka ingadozó lehet. A fürdőzés a legjobb nyári programok egyike, ha szeretjük a vizes kalandokat, második nyaralás céljából válasszunk olyan helyet , mint a Zalakarosi fürdő, ahol fedett medencék és termálvíz is rendelkezésünkre áll, így a hűvösebb időjárás sem fog megtréfálni minket, vagy a fázósabb családtagokat. Vegyük számításba azonban, hogy augusztus végén, szeptember elején még könnyen előfordulhat egy-egy hőhullám is, amikor jólesik a szabad levegőn fürdőzni, Zalakaros minden időben tökéletes választás, hiszen a szezon végéig a szabadtéri strand is nyitva tart.

 

Kirándulások, kellemes nyári esték Zalakaroson és környékén

Augusztus vége még a kellemes nyári meleg, könnyű ruhák, időszaka, ezzel együtt azonban ritkább a perzselő hőség, jobb élmény nyújt egy-egy városnézős program vagy kirándulás, mint a júliusi nagy kánikulák idején.

Ilyenkor még megvan a nyári esték hangulata, minden hétvégére jut egy hangulatos városi program, zenével, borozgatással, kellemes esti sétákkal. Ha valami igazán különleges élményre vágyunk, ne hagyjuk ki a Zalakarosi Kertmozit. Elképzelni sem lehet hangulatosabb kikapcsolódást, mint egy szabadtéri mozi látogatás az augusztusi nyárban. A megújult Zalakarosi Kertmozi, premierfilmekkel, digitális technikával, valamint büfével várja a szórakozni vágyókat  a nyár minden napján! Igazán nosztalgikus hangulatot nyújt ez a különleges hely, hiszen mozi nézőtere a szabadban található.

Ha szívesen kiszabadulnánk a városból Zalakaros és környéke bőséges programlehetőséget kínál számunkra. Tervezhetünk kisebb sétákat, meglátogathatjuk a kempingtől mindössze pár száz méterre található Termáltó és Ökopart környékét, kis tavacskával, gyönyörűen kialakított környezettel, erdei ösvénnyel, vagy nagyobb túrákat is tervezhetünk és felfedezhetjük az autóval fél óra alatt elérhető Kis-Balaton vadregényes vidékét.

A Thermal Camping Zalakaros szeptember végéig nyitva áll a vendégek előtt, a sátras, vagy lakókocsis nyaralás pedig ideális választás egy nyár végi kalandhoz!  Ilyenkor az időjárás is kellemes melegre vált, még nem fogunk fázni, de kevesebb az esély, hogy a nap kora reggel idő előtt kiűzzön a sátorból. Ha csak lazítanánk egy jót nincs is szükség komolyabb programokra, előkerülhet a kempingben a tollasütő, strandlabda, hiszen még a mozgás is jobban esik augusztus végén.