Kenutúrák a Kis-Balatonon

június 12, 2024

APARTMANOK 20 000 HUF-tól →

MOBILHÁZAK 38 000 HUF-tól →

A legjobb ajánlatokat
weboldalunkon találod,
foglalj most!

Kenutúrák a Kis-Balatonon

2024.06.12.

kenu túra Kisbalaton kenutúra Thermal Camping Zalakaros lakókocsi mobilház

Ha különleges természetközeli élményekkel szeretnétek emlékezetessé tenni az idei nyaralásotokat, akkor Zalakaros és a Kis-Balaton környékének felfedezése tökéletes választás lesz számotokra.

A Kis-Balaton Látogatóközponttól számos szakvezetéssel kísért túra indul, amelyek egytől-egyig különleges helyszínekkel ismertetik meg az idelátogatót.

Kirándulhattok gyalogosan, vagy részt vehettek a lélegzetelállító Kányavári Kenutúrák valamelyikén, amely egy fokozottan védett természetvédelmi területen halad keresztül.

A kenuban ülve teljesen eltávolodhattok a mindennapok zakatolásától és megtapasztalhatjátok a valódi békét és kikapcsolódást, mindehhez pedig a Thermal Camping Zalakaros adja a tökéletes bázist, közvetlenül a Zalakarosi fürdő szomszédságában.

Fedezzétek fel a kenutúrák egyedi hangulatát, a Kis-Balaton rejtett kincseit és pihenjetek maximális kényelemben egy gyönyörű zöld környezetben! Az alábbiakban bepillantást nyerhettek ebbe a Tüskevár hangulatát idéző, izgalmas kenutúrával fűszerezett természetközeli kalandba.

 

kenu túra Kisbalaton kenutúra Thermal Camping Zalakaros lakókocsi mobilház

Kenuval a Kis-Balatonon

 

Kányavári Kenutúra

Ha tervbe vettétek a Kis-Balaton felfedezését, a Thermal Campingből indulva autóval kevesebb, mint fél óra alatt elérhetitek a helyszínt. A Kis-Balaton természetvédelmi terület, ahol különféle gyalogos és vízi túraútvonal is vár benneteket.

Különösen izgalmas élmény a Kányavári-sziget körüli kenutúra, ahol közvetlen közelről csodálhatjátok meg a nádasok és a vízi növények sokszínű világát. A Kányavári kenutúra nemcsak látványos, de lehetőséget ad arra is, hogy a természet harmóniájában kalandozzatok.

 

Evezés vadregényes tájakon

A Kányavári Kenutúra során egy két-három órás evezésen vehettek részt a Kis-Balaton békés vízén, ahol fokozottan védett területen, természetes környezetükben figyelhetitek meg a környék gazdag élővilágát. Az evezés könnyed, lassú tempóban történik, így nem szükséges komolyabb edzettség a kenutúra bátran bevállalható átlagos erőnlét esetén is.

A túra során tapasztalt szakvezetők mesélnek a terület történetéről, állat- és növényvilágáról, miközben olykor-olykor a ritka- és különleges madárfajok, például gémfélék, rétihéják és kócsagok is megmutatják magukat.

Az evezés Kis-Balaton környékén kicsiknek és nagyoknak, családoknak és baráti társaságoknak egyaránt emlékezetes élményt nyújt.

A kenutúrára előzetes online bejelentkezés szükséges. Ha az időjárás megfelelő, naponta két kenutúra indul, egy délelőtt és egy délután. Ha nagyobb társasággal mennétek, például egy osztálykirándulás, vagy céges csapatépítő keretében, arra is van lehetőségetek. Ebben az esetben kérhettek egyedi ajánlatot is.

A kenutúrához szükséges felszerelésről a szervezők gondoskodnak, a helyszínen kaptok mentőmellényt, értelem szerűen evezőket, kenut, valamint igény szerint vízhatlan tároló dobozt is tudnak adni.

Egy kispárnát a kényelem érdekében érdemes vinni és a megfelelő napvédelemről is célszerű gondoskodnotok. Egy kis elemózsia, víz mindenképpen jól jön, de a Kányavári szigeten büfé is üzemel, ahol felfrissíthetitek magatokat.

 

kenu túra Kisbalaton kenutúra Thermal Camping Zalakaros lakókocsi mobilház

 

Megelevenedik gyermekkorunk ikonikus regénye, a Tüskevár

A legtöbben szeretetteljes nosztalgiával gondolunk vissza Fekete István Tüskevár című regényére, amely a gyerekkorunk nyári olvasmányélményeinek egy igazán felejthetetlen darabaja. Ellátogatni erre a vidékre egy kicsit olyan, mintha gyerekkori mesevilágunkba csöppentünk volna, hiszen a történet helyszínei a valóságban is épp úgy festenek, mint ahogyan azt elképzeltük.

 

Természetkedvelők, berekjárók, „matulák”

A Tüskevár két budapesti fiúról, Tutajosról és barátjáról, Bütyökről szól, akik a nyári szünidőt a Kis-Balaton vadregényes vidékén, Matula bácsi, a bölcs öreg halász és természetbarát társaságában töltik.

Matula bácsi a tapasztalt, természettel összhangban élő emberek megtestesítője, mindkettejük számára tanító és mentor, aki átadja a természetismeret és a túlélés tudományát.

A Kis-Balaton páratlan szépségű vidék, ahol a különleges madárfajok és vadon élő állatok, a vidék buja növényzete között a valóságban is meglátogathatjátok a Matula kunyhót. Látogassátok meg ezt a különleges helyszínt, igazi bakancslistás program!

A környéken ti magatok is igazi berekjárókká válhattok, akik a természetben kalandozva, felfedezik ezt az egyedülálló mocsaras, nádas vidéket. Ha gyerekekkel érkeztek, akár egy kicsit az öreg Matula bácsi szerepébe is belebújhattok, immáron saját csemetéiteket tanítva a természet tiszteletére és szeretetére.

 

Egy kellemes szállás, ahol a természetbarátok otthon érezhetik magukat

A Thermal Camping Zalakarosnál kellemes madárcsicsergéssel indulnak a békés reggelek, így már a reggeli kávé elszürcsölgetése is valódi kikapcsolódást jelent. A hatalmas fák árnyékában, ebben a gyönyörű zöld oázisban szállásotok közvetlen kapcsolatban lehet a természettel, ugyanakkor az otthoni kényelemről sem kell lemondanotok. Többféle szállástípus közül válogathattok, attól függően, hogy milyen nyaralást képzeltek el magatoknak.

 

kenu túra Kisbalaton kenutúra Thermal Camping Zalakaros lakókocsi mobilház

100 négyzetméteres lakókocsi parcellák várnak a kempingben

 

Ha a klasszikus kemping élményeket keresitek, akkor a tágas 100 négyzetméteres parcellák titeket várnak, ahova tetszés szerint érkezhettek saját, vagy bérelt lakókocsival, vagy akár sátorral is. Azoknak, akik a komfortot szeretnék maximalizálni, a teljes körűen felszerelt kényelmes, új mobilházakat, valamint az új apartmanokat ajánljuk.

 

kenu túra Kisbalaton kenutúra Thermal Camping Zalakaros lakókocsi mobilház

Új mobilházak a kempingben

 

A kempingben egy remek éttermet is találtok, ahol sor kerülhet egy jóízű falatozásra az élményekkel teli napot követően. Mindemellett a kempingben van játszótér, focifelszerelés, pingpong asztal és hangulatos tűzrakóhelyek is.

Esténként loboghat a tábortűz rotyoghat a bogrács és kezdődhetnek a hosszúra nyúlt beszélgetések a szabad ég alatt. Nyári éjszakákon ne hagyjátok ki a hullócsillagok számlálását és feltétlenül készítsetek listát az titkos vágyaitokról, mert a Thermal Campingben még az is megeshet, hogy valóra válnak!

 

Foglaljatok szállást online és irány a természet!

A szállásotokat online, gyorsan és egyszerűen lefoglalhatjátok, amelyet az előleg befizetésével véglegesíthettek. Fizetni bankátyátok, vagy SZÉP kártyátok segítségével is tudtok. A parcella foglalása még rugalmasabb, hiszen ha erre a szállástípusra esik a választásotok, még előleg fizetésére sincs szükség. A nyár csodálatos Zalakaroson és a Kis-Balaton környékén! Éppen ezért a helyek nagyon kelendőek, érdemes mielőbb foglalni, nehogy lemaradjatok erről a nem mindennapi kalandról.