Ingyenes gyógykezelések a Zalakarosi termálfürdőben

február 06, 2023

A legjobb ajánlatokat
weboldalunkon találod
foglalj most!

Ingyenes gyógykezelések a Zalakarosi termálfürdőben

2023.02.06.

gyógykezelés ingyenes Zalakaros thermal fürdő

Azt bizonyára sokan tudják, hogy a gyógyfürdő és az ahhoz kapcsolódó egyes szolgáltatások nem csak egészségmegőrző hatással bírnak, de a gyógyvíz bizonyos betegségek esetén jelentős javulást hozhat.  Talán sokak számára meglepően hangzik, de léteznek kedvezményes, vagy teljesen ingyenes gyógykezelések is, amiket bárki igénybe vehet.

A gyógyvíz képes pozitív irányba befolyásolni egyes mozgásszervi, szív- és érrendszeri, emésztőszervi- és anyagcsere betegségeket, egyes bőrbetegségeket, valamint nőgyógyászati-, urológiai- és idegrendszeri problémákat is, de számottevő szerepe a van a műtéteket, baleseteket és sérüléseket követő lábadozás támogatásában is. A gyógyvíz és a gyógyfürdőkben elérhető szolgáltatások hatásosságának köszönhetően a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) is részt vállal abban, hogy ezek a lehetőségek eljussanak a kezelést igénylő betegekhez.

Sajnos ezt még mindig  kevesen tudják az érintettek közül, pedig a NEAK támogatásával különböző kezelésekhez és magához a gyógyfürdő látogatáshoz is kedvezményesen, vagy akár térítésmentesen lehet hozzájutni. Az ingyenes gyógykezelés tehát nem csak egy ábránd, hanem elérhető lehetőség. Az alábbiakban látni fogjuk, hogy hogyan, milyen feltételek mellett lehet igénybe venni ilyesmit.

 

Kinek jár és hogyan vehető igénybe a támogatás?

A gyógyászati ellátásokra szóló NEAK támogatást egészségbiztosítás keretében, a biztosítottak és az egészségbiztosításra jogosultak vehetik igénybe. A támogatást járóbeteg szakellátás során lehet kérni és a gyógyászati ellátások árához lehet igénybe venni. A NEAK támogatást feltételekhez is kötik, jogszabály írja le, hogy milyen szolgáltatások támogathatóak, illetve csak az arra jogosult szakorvos írhatja elő orvosi vényen, vagyis receptre. A beteg pedig abban a fürdőben tudja igénybe venni a támogatást, amely szerződést kötött az egészségbiztosítóval.

Támogatott és ingyenes gyógykezelések a Zalakarosi fürdőben

A Zalakarosi fürdő több szempontból is különleges. Egyrészt az itt található gyógyhatású termálvíz európai viszonylatban is egyedülálló különleges összetevőket tartalmaz. Másrészt pedig a gyógyfürdő számos egészségmegőrző és állapotjavító kezelést, terápiás lehetőséget kínál a vendégek számára. Gyógyfürdőzni azért is érdemes, mert amellett, hogy fizikai állapotunkban javulást érhetünk el, olyan közegben tölthetjük az időnket, amely inkább emlékeztet egy nyaralásra, mint egészségügyi kezelésre. Kellemes pihentető környezetben, fürdőzés közben gyógyulni páratlan élmény. Ráadásul mindezt kombinálhatjuk a közelben található természeti szépségek meglátogatásával, kisebb kirándulásokkal, hogy az itt töltött idő test-lelki feltöltődést jelentsen, miközben még gyógyulhatunk is.

 

gyógykezelés ingyenes Zalakaros thermal fürdő

 

Milyen szolgáltatásokat lehet igénybe venni a támogatással Zalakaroson?

A Zalakarosi fürdőben különböző NEAK kóddal rendelkező kezeléseket kedvezményes áron tudnak igénybe venni a vendégek. Ezekre csak kiegészítő díjat kell fizetni, de fontos, hogy a kezelésekre szakorvosnak szükséges javaslatot adnia.

 

A kedvezményesen igénybe vehető szolgáltatások

  • Medencefürdő
  • Kádfürdő
  • Iszappakolás, hévízi gyógyiszappal
  • Súlyfürdő
  • Szénsavfürdő
  • Orvosi gyógymasszázs
  • Tangentor
  • Víz alatti csoportos gyógytorna

 

Ingyenes gyógykezelések

Az elektroterápiás kezelések, illetve mind az egyéni mind pedig a csoportos gyógytorna ingyenesen vehető igénybe. Ebben az esetben is orvosi rendelvény szükséges a szolgáltatások igénybevételéhez.

 

A gyógyulás kikapcsolódás is lehet

Érdemes tehát felkeresni a megfelelő szakorvost és utánajárni a támogatott és ingyenes gyógykezelések lehetőségének. Ha rászánjuk magunkat, hogy lépéseket teszünk a testi-lelki regenerálódásért és hol apróbb, hol nagyobb bajaink gyógyulásáért, az sokat javíthat az életminőségünkön. Ráadásul mindezekért nem szükséges mélyen a zsebünkbe nyúlni. Arról nem is beszélve, hogy a Zalakarosi fürdő szolgáltatási palettája kifejezetten sokrétű, így akár a család is velünk tarthat, kicsiktől a nagyokig. Miközben pedig gyógyulunk, akár nyaralhatunk is a szeretteink társaságában.

Mindezt kiegészíthetjük azzal, hogy a fürdő közvetlen szomszédságában a Thermal Camping Zalakarosnál foglalunk szállást. Itt sátorhelyeket és lakókocsi parcellát is lehet választani, így a gyógykezelések időtartama alatt a természetben, friss levegőn, gyönyörű zöldövezetben pihenhetünk.

Tudvalévő, hogy varázsütésre semmilyen probléma nem oldódik meg, ahogy a gyógyvíznek és gyógykezeléseknek is akkor van értelme, ha kúraszerűen és rendszeresen alkalmazzuk. Ha a Zalakarosi fürdő messzebb van az otthonunktól, akkor kifejezetten megéri szezonbérletet váltani a Thermal Camping Zalakarosnál, hiszen így biztosíthatjuk a kedvenc helyünket az egész szezon során és nem kell pontosan megtervezni minden egyes látogatást, hiszen jöhetünk bármikor, ha időt tudunk szakítani egy kis kényeztetésre.

Érdemes jobban utánanézni a lehetőségeknek, hiszen a NEAK kedvezmény igénybevételével, kempingezéssel, netán szezonbérlettel a gyógyulás és regenerálódás egyik legköltséghatékonyabb módját tudjuk megteremteni.