Töltődj fel a Zalakarosi fürdőben

július 20, 2022

APARTMANOK 20 000 HUF-tól →

MOBILHÁZAK 38 000 HUF-tól →

A legjobb ajánlatokat
weboldalunkon találod,
foglalj most!

Töltődj fel a Zalakarosi fürdőben

2022.07.20.

termál fürdő - Zalakaros - tehrmal camping

Testünk-lelkünk élvezi a fürdőzés jótékony hatásait

Talán a nyaralás legfontosabb funkciója a hétköznapokból való kikapcsolódás a testi-lelki feltöltődés. Azzal, hogy hosszabb-rövidebb időre rendszeresen megszakítjuk a szokásos életritmusunkat, munkatevékenységünket, lényegében az egészségünket védjük. A termálfürdő látogatás azért is előnyös, hiszen mind fizikailag, mind mentálisan jótékony hatással van ránk. A minket ért stressz hatások csökkentése azért is nagyon fontos, mert ha elhanyagoljuk magunkat, nem fordítunk kellő figyelmet a pihenésre az könnyen kiégéshez vezet.

Az ember stressz tűrőképessége véges, ezért nagyon fontos, hogy alkalmanként kieresszük a gőzt és erre az egyik talán legkellemesebb módszer lehet a fürdőlátogatás. Azok, akik rendszeresen tesznek valamit a stressz szint csökkenéséért jobban teljesítenek, jobb a közérzetük és ellenállóbbá válnak a rájuk nehezedő nyomással,  keményebb kihívásokkal szemben is.

A Zalakarosi termálfürdő számtalan stressz űző, az egészségünket támogató szolgáltatási palettával várja a vendégeit. Az élmény medencék, csúszdapark nem csak könnyű mozgásra ad lehetőséget, de élvezetes és szórakoztató módon nyújt kikapcsolódást az ilyen típusú vizes kalandok kedvelőinek. Mindemellett a Zalakarosi fürdő kiváló gyógyvízzel rendelkezik, ami számos betegség kezelésében is javallott lehet, de alapvetően az egészségünk megőrzéséhez is hozzájárul.

 

termál fürdő - Zalakaros - tehrmal camping kén

 

A Zalakarosi gyógyvíz egész Európában egyedülálló

A Zalakarosi Fürdő  hivatalosan is rendelkezik a gyógyfürdő minősítéssel. Kevesen tudják, de egész Európában különlegesnek számító gyógyvíz található itt, mely sokféle jótékony hatású ásványi anyaggal és nyomelemekkel segíti a regenerálódni, gyógyulni vágyókat. A gyógyvíz alkotóelemei között találunk több féle szerves anyagot, valamint oldott sót, mindemellett alkálikloridot, hidrogénkarbonátot, jódot, brómot, kénhidrogént, illetve fluoridot, bórsavat és metakovasavat is tartalmaz. Mindezek összessége egyedülálló elixír, ami sokféle betegség esetén hozhat javulást, de talán nem meglepő módon a közérzetünkre is jótékony hatást gyakorol.

 

A kén hatása a testünkre

Miközben mi a gyógyvízben pihenünk a kén a bőrünkön keresztül és illata belélegzésével a tüdőnkön keresztül jut be a szervezetünkbe, majd fejti ki jótékony hatásait:

  • a porcokba épül, erősítve azokat, így mozgásszervi problémákkal küzdőknek kifejezetten ajánlott,
  • tágítja az erek keresztmetszetét, például a szívkoszorúereket,
  • megakadályozza a koleszterin beépülését,
  • támogatja az anyagcsere folyamatokat, ezért cukorbetegeknek, vagy más anyagcsere zavarban szenvedőknek is előnyös lehet.

Természetesen a gyógyvíz kedvező hatásai itt nem érnek véget, hiszen számos betegség terápiájába jól beilleszthető a gyógyvízben való fürdőzés, mely hosszú távon segít bizonyos panaszok enyhítésében, ezáltal javítja az életminőséget.

 

Szaunázással az egészségért

A Zalakarosi fürdőben a gyógyvíz és a különböző gyógykezelések, masszázsok mellett egy komplett szauna világ is várja az idelátogatókat. A szaunázás is rendkívül kedvezően hat az egészségünkre, hiszen erősíti az immunrendszert, ragyogóvá varázsolja a bőrünket, hatására az izmaink ellazulnak ráadásul a kellemes atmoszférában könnyebben megszabadulhatunk a mindennapi problémákkal kapcsolatos gondolatainktól is.

A szaunázást rengeteg hagyomány és szokás kíséri. Zalakaroson naponta megrendezett szauna-ceremóniákkal is találkozhat az ide látogató, mely során a szakképzett szauna mesterek egyedi illat kombinációkkal örvendeztetik meg a fürdőlátogatókat. A szauna programok hozzájárulnak, hogy az itt töltött idő még élményszerűbb legyen, ráadásul a részt vevők ezáltal még könnyebben érik el a teljes ellazultság állapotát. A szaunázást hűsítő zuhany, vagy merülőmedence használata követi, mely a vérkeringésünkre is kedvezően hat. Mindezek után már könnyű akár egy mélyebb relaxált állapotot elérni, pihenni az erre a célra kialakított kellemes környezetben.

 

Fokozzuk az élményt a természet közelségével

A kikapcsolódás, gyógyulás és stressz csökkentés mellett a fürdőben töltött napokat kiegészíthetjük kellemes túrákkal, szabadidős tevékenységekkel, hiszen a környék bővelkedik természeti kincsekben, látnivalókban és programokban egyaránt. Aki igazán szeretne kimozdulni a hétköznapi rutinból, annak a szállással kapcsolatban sem érdemes sokat gondolkodnia, hiszen a Thermal Camping Zalakaros csupán néhány lépésnyire található a gyógyfürdőtől. Itt lakókocsi- és sátorhelyek bérbe vételére is van lehetőség, egy szezonban akár többször. Nem csak költséghatékony megoldás a kempinget választani, de a zöld övezetben eltöltött idő, a természet közelsége bizonyítottan stressz csökkentő hatással bír.

Nem utolsó sorban pedig a kempingezés életre szóló kalandokkal ajándékozza meg az egész családot, esetleg baráti társaságot, egyszóval mindazokat, akikkel együtt utazunk. Egy kellemes gyógyfürdőzéssel töltött nap után mi volna felemelőbb érzés, mint egy közös tűzrakás, szabadtéri sütögetés és a jó hangulatú nyáresti beszélgetések.

Ajánlatkérés a kempingben »

gyógyfürdő strand Zalakaros Thermal Camping 10% kedvezmény

10% kedvezmény

A Thermal Camping Zalakaros vendégei -10% kedvezményt kapnak kizárólag a kemping recepcióján megvásárolt Zalakarosi Fürdőbe szóló belépők árából! Részletek a recepción.

Az akció 2024. június 19-től visszavonásig érvényes