Mitől lesz gyerekbarát a nyaralás?

július 14, 2022

A legjobb ajánlatokat
weboldalunkon találod
foglalj most!

Mitől lesz gyerekbarát a nyaralás?

2022.07.14.

gyerekbarát nyaralás Zalakaros kemping thermal

Válasszunk gyerekbarát úti célt!

Amikor a család gyerekekkel indul útnak, legyenek legyenek bármilyen életkorúak is, ahhoz, hogy jól sikerüljön a nyaralás fontos a kisebbek igényeit is figyelembe venni. Ideális esetben a gyerek és szülő egyaránt feltöltődve, élményekkel telve tér haza a nyaralásról, ehhez pedig elengedhetetlen, egy valóban gyerekbarát környezet, illetve a gyerekek érdeklődésének, életkorának megfelelő programok.

Érdemes olyan úti célt kiválasztani, ahol ezek a feltételek adottak. Egy gyerekbarát nyaralás, lényegében családbarát, hiszen ahol a gyerekek jól érzik magukat, ahol mind a szálláson, mind a programokon ők is szívesen látott vendégek, ott a szülők is fesztelenebbül élvezhetik a szabadnapokat.

 

Szempontok egy gyerekbarát nyaralás szervezéséhez

 

Elég nagy a tér

A gyerekeknek nagy a mozgásigényük, természetes, hogy szeretnek szaladgálni, játszani, felfedezni a környezetüket. A nyaralás alatt is fontos, hogy ez a mozgásigény ki legyen elégítve. Míg egy panzió, vagy más szállás nem, vagy csak  korlátozottan képes ezt lehetővé tenni, egyértelműen a kempingezés mellé tesszük le a voksunkat.

A sátor előtt berendezett alkalmi kerthelyiségben sort keríthetünk a közös reggelikre és amíg a szülők elkortyolják a kemping konyhájában, vagy a tábori kávéfőzőn frissen lefőtt kávéjukat a gyerekek szaladgálhatnak kedvükre a szabadban.

Lássuk be, ez sokkal kellemesebben hangzik, mint egy túlzsúfolt reggelizőhelyen csitítgatni a csemetéket, ahol folyton más vendégekbe botlunk. Aki kisgyerekkel nyaral mindig résen kell lennie, de a kempingezés lényegesen több szabadságot ad a szülőknek is.

 

Vannak gyerekbarát programok a környéken

Amikor gyerekbarát úti célt keresünk, fontos szempont, hogy a kicsik jól szórakozzanak, élményekkel gazdagodjanak, ám nem szükségszerű, hogy a családi nyaralás kizárólag a gyerekek nyaraltatásáról szóljon. Ha szem előtt tartjuk, hogy a kiválasztott programokat a gyerek és felnőtt egyaránt élvezze, sokkal elégedettebbnek és kipihentebbnek fogjuk érezni magunkat a hazatérést követően.

Számos csodálatos hely van Magyarországon, ami gyereknek és felnőttnek is tartalmas időtöltést kínál, de Zalakaros és környéke kiemelkedő ebből a szempontból. Az egyik legjobb lehetőség a közös kikapcsolódásra a Zalakarosi fürdő, ahol nem csak a kisebb-nagyobb gyerekek élvezhetik a gyermek vízi paradicsom és csúszdapark izgalmaik, de a felnőttek is megpihenhetnek a beauty, welness és szauna részlegen.

Mindezen túl számos szabadidő park, szuper játszóterek és különféle rendezvények várnak minket a városban. Tervezhetünk kirándulásokat a közelben található Bivalyrezervátum, illetve a Kis-Balaton Látogatóközpont is remek célpont lehet.

 

gyerekbarát nyaralás Zalakaros kemping

 

Együtt nyaralhatunk más családokkal

A kicsik számára az ismerkedés, kortársak jelenléte a nyaralás alatt is fontos lehet. A gyerekek életében a közösségbe való beilleszkedés, barátságok létesítése központi kérdés ezért is szeretnek sokan olyan szálláshelyet választani, ahol több családból álló baráti társaságok nyaralhatnak együtt.

Amíg a gyerekek fantázia világukban elmerülve együtt játszhatnak a felnőttek számára is lehetőség nyílik nyugodtabb, ráérősebb baráti beszélgetésekre. Ezt a közösségi élményt talán nem is tapasztalhatjuk meg máshol mint egy kempingben. Itt garantáltan mindenki kényelmesen elfér majd legyen bármekkora a baráti társaság, de ritkán látott rokonok számára is ideális találkozás lehet egy ilyen nyári kaland.

 

Van privát tér

A közösségi élmény mellett legalább olyan fontos, hogy legyen privát tér, hogy félre tudjunk vonulni, ha épp arra van igényünk. Szerencsés, ha egy szálláshely úgy van kialakítva, hogy lehetőséget teremt az elkülönülésre és a közös időtöltésre egyaránt. A Thermal Camping Zalakaros ilyen szempontból is ideális lehet, árnyas fáival és a nagy zöld területtel, ahol kényelmes távolságra táborozhatunk egymástól.

Ahhoz, hogy igazán intim teret varázsoljunk magunknak a kempingezés során elég, ha a fantáziánkra bízzuk magunkat. Szuper kempingfelszerelésekkel és néhány praktikus és hangulatos kiegészítővel igazi nyugalom szigete lehet a sátrunk, ami lehetőséget ad egy kis délutáni szunyókálásra.

 

Összehozza a családot

A családi kötelékek a közösen eltöltött minőségi idő az, ami igazán gyerekbaráttá teszi a nyaralást! Mégis, hogyan képes egy szálláshely összehozni a családot? Köztudott, hogy a közös tevékenységek erősítik a családi kapcsolatokat, a kempingben már a sátorállítás is egy izgalmas kihívás, amibe a gyerekek könnyen bekapcsolódhatnak.

Már az egészen kicsik is szívesen adogatják az eszközöket, a kiskamaszok pedig új készségeket sajátíthatnak el a kempingben töltött idő alatt. Például megismerkedhetnek a sátorállítás folyamatával, de ennél is többet adhatunk számukra, hiszen a kempingezés amellett, hogy egy izgalmas, megszokottól eltérő élmény, a természet szeretetére és tiszteletére is nevel.

Itt tudsz ajánlatot kérni »