Különleges élmények és kirándulóhelyek a Kis-Balaton környékén

november 21, 2023

APARTMANOK 20 000 HUF-tól →

MOBILHÁZAK 38 000 HUF-tól →

A legjobb ajánlatokat
weboldalunkon találod,
foglalj most!

Különleges élmények és kirándulóhelyek a Kis-Balaton környékén

2023.11.21.

kirándulóhelyek Zalakaros Thermal Camping

Kemping és kirándulás: a természetközeli élmények tökéletes kombinációja

Az utazás és a természetjárás kiváló lehetőség a kikapcsolódásra, amely során csodálatos új élményekben részesülhetünk. Képzeljünk el olyan különleges kirándulóhelyeket, ahol a csend és a nyugalom összefonódik a valódi kalandokkal és az érintetlen természet közelségével. Ha egy ilyen egyedülálló kiruccanásról álmodozunk, akkor a Thermal Camping Zalakaros tökéletes célpont lesz, hiszen maga a kemping és a környék is számtalan lehetőséget kínál a sokszínű kikapcsolódáshoz. A természet legértékesebb erőforrásai, a gyönyörű zöld növényzet, az éltető víz, a vadregényes túraútvonalak, mind-mind egy karnyújtásnyira találhatóak ettől a barátságos szálláshelytől.

A legtöbben a Zalakarosi fürdő és az itt található különleges gyógyvíz miatt választják Zalakaros városát üdülésre. A környék azonban sokféle kincset rejteget még, amit érdemes felfedezni. Az alábbiakban kivételes kirándulóhelyeket és a Kis-Balaton titokzatos világát szeretnénk a figyelmetekbe ajánlani. Ez az érintetlen természetvédelmi terület mindössze 15 kilométerre található a Thermal Camping Zalakarostól, így ideális célpont, akár egy egész napos kirándulásra is.

 

A Kis-Balaton múltja és ahogy ma ismerjük

A Kis-Balaton a Keszthelyi-öböl délnyugati szegletétől nem messze található, különleges történettel és élővilággal rendelkező természetvédelmi terület. Ez a vidék egykoron a Balatonhoz tartozó öböl volt és már néhány száz évvel ezelőtt is egy lápos-mocsaras területet találhattunk itt. Az emberi tevékenység következtében azonban a hely fokozatosan elvesztette eredeti megjelenését és funkcióját, ami valóságos ökológiai katasztrófával fenyegetett. Ennek a problémának gátat szabva a vízügyi szakemberek kidolgoztak egy tervet, amely alapján sor került a „Kis-Balaton Vízvédelmi Rendszer” kiépítésére.

A terület elárasztásának köszönhetően sikeresen visszaállították, a majd kétszáz évvel ezelőtti mocsaras-nádas környezetet, amely képes a Zala folyón érkező hordalékot és a különféle tápanyagokat sikeresen kiszűrni és feldolgozni. Mindezeknek köszönhetően jöttek létre azok a különleges élőhelyek és egyedülálló kirándulóhelyek, amelyeket ma ismerünk.

 

Kirándulóhelyek a Kis-Balaton környékén

Első állomás a Kis-Balaton Ház

Ide látogatva felfedezhetjük a Kis-Balaton Vízvédelmi Rendszernek köszönhetően megmentett természeti értékeket és megismerkedhetünk a környék történeti és néprajzi kincseivel is. Ezen az egyedülálló védett területen vannak olyan szegletek, amelyek egyáltalán nem látogathatóak, az élővilág háborítatlan nyugalmának megőrzése érdekében. Itt azonban mégis beleshetünk a természet kulisszái mögé, hiszen három webkamera is a segítségünkre van, amelyek a Kis-Balaton szabadon nem látogatható védett területein találhatóak.  A kamerákat a kiállító teremből, egy régi ladikban ülve lehet váltogatni, mozgatni és akár rá is zoomolhatunk a minket érdeklő apró részletekre.

 

Vízi élmények a Kis-Balatonon

A Fekete István emlékhely és a gyerekkorunk ikonikus regényének különleges szívmelengető a Matula Kunyhó, valamint a Diás sziget vitathatatlanul különleges kirándulóhelyeknek számítanak. A terület bevezető szakasza, akár egy elektromos golfautóban utazva is megtehető, a legizgalmasabb lehetőség mégis az, ha egy kenuban közelítjük meg ezt a titkos szegletet. A Kis-Balaton ugyanis nemcsak a szárazföldön, hanem a vízen is magával ragadó élményt nyújt. A kenuzás révén közelebb kerülhetünk a vízi madarakhoz és a környező természeti csodákhoz. A csendes víztükrön ringatózva teljesen más perspektívából láthatjuk és élhetjük meg az élő környezetet.

 

kirándulóhelyek Zalakaros Thermal Camping

Kis-Balaton

 

A Kis-Balaton Ökoturisztikai Központ

A Kis-Balaton Ökoturisztikai Központban a természet iránt érdeklődők még többet tudhatnak meg a környék élővilágáról és a terület ökológiai jelentőségéről. A modern igényeknek megfelelő interaktív kiállítások, tanösvények és szakvezetések segítségével mélyebben megismerhetjük ezt a nem mindennapi kirándulóhelyet. A látogatóközpontban mindent megtalálunk, ami egy teljes értékű egész napos kikapcsolódáshoz szükséges lehet. A program végeztével pedig betérhetünk az ajándékboltba egy kis szuvenírért, de egy száz fő befogadására alkalmas éttermet is találunk itt.

 

Örökítsd meg az életre szóló pillanatokat

A Kis-Balaton festői tájai, gazdag élővilága és az itt található egyedi kirándulóhelyek, lehetőséget kínálnak kiváló természetfotók készítéséhez a profi és az amatőr fotósoknak egyaránt. A Thermal Camping Zalakarostól mindössze egy rövid autóútra lévő terület változatos színeinek és nem mindennapi adottságainak köszönhetően igazi inspirációt nyújt mindenki számára. A nyaralásról olyan természetfotókkal térhetünk haza, amelyek sok-sok idő elteltével is segíthetnek felidézni azokat a békés és különleges pillanatokat, amelyeket a Kis-Balatonnál megtapasztalhattunk.

Ha Te is a természet szerelmesei közé tartozol vagy egyszerűen szeretnél egy kis időt eltölteni ezen az egyedi élővilággal rendelkező kirándulóhelyen, ne hagyd ki a Kis-Balaton környékét. A Thermal Camping Zalakarosban eltöltött napokat tökéletesen kombinálhatod egy ráérős kiruccanással, a vidék felfedezésével. Ha már tervben van ez a kaland, nincs más dolgod, mint szállást foglalni a kempingben. Mindezt online, egyszerűen megteheted ITT. Gyere el és élvezd a gyönyörű kirándulóhelyeket és a természet kivételes ajándékait!

gyógyfürdő strand Zalakaros Thermal Camping 10% kedvezmény

10% kedvezmény

A Thermal Camping Zalakaros vendégei -10% kedvezményt kapnak kizárólag a kemping recepcióján megvásárolt Zalakarosi Fürdőbe szóló belépők árából! Részletek a recepción.

Az akció 2024. június 19-től visszavonásig érvényes