Őszre hangolva – hétvégi programok Zalakaroson

augusztus 23, 2022

A legjobb ajánlatokat
weboldalunkon találod
foglalj most!

Őszre hangolva – hétvégi programok Zalakaroson

2022.08.23.

hétvégi programok - Thermal Camping Zalakaros

Nyakunkon a szeptember, ilyenkor többségében már szívesen hangolódunk az évszakváltásra. A nyarat egy sokkal aktívabb, gyorsabb életritmus váltja fel, hiszen sok helyen beindul a munka, elkezdődik az iskolaszezon és bár ilyenkor még jellemzően nagyon jó az idő, a természet is változóban van. Ebben az időszakban éppen annyira vágyunk a feltöltődésre, mint nyáron! Sőt, beindulnak az őszi hétvégi programok, elvonul a kánikula, ezáltal sokkal energikusabbnak érezhetjük magunkat, ahhoz, hogy aktívabb kikapcsolódást válasszunk.

 

Milyen hétvégi programokat tartogat az ősz Zalakaroson?

Zalakaros azért is egyedülálló úti cél, hiszen ha jól megnézzük, itt ősszel is minden igényt kielégítő, tartalmas időtöltésre van lehetőségünk. Egy kellemes fürdőzést, welness-élményt tökéletesen kiegészíthetnek a kisebb séták a közeli parkokban, vagy akár egy nagyobb kirándulás a környéken. Este pedig, ha még bírja a lábunk irány a Karos Korzóra szórakozni. Szeptember is tele van színes városi hétvégi programokkal. Mindettől egy karnyújtásnyira  pedig ott egy remek szálláslehetőség, a sátorral, vagy lakókocsival érkezőknek a Thermal Camping Zalakarosnál, ahonnan a fürdő, a városi hétvégi programok és parkok csupán pár lépésre találhatóak.

A szeptember már kicsit ősz, de még kicsit nyár is, ilyenkor érdemes igazán utazni, új kalandokat keresni, hiszen a két évszak minden előnye egyetlen hónapba sűrítve garantálja, hogy jól fogjuk érezni magunkat. A szeptembert sok helyen már utószezonnak tekintik, ennek legfőbb oka, hogy ilyenkor már a legtöbben kivették a szabadságaikat, a munkafeladatok és kötelezettségek sűrűbbé válnak. Ez azonban nem lehet akadály, hogy kihasználjuk a szeptemberben elérhető lehetőségeket, hiszen Zalakaroson is számtalan izgalmas hétvégi programmal robban be az ősz.

 

A strand még nyitva tart!

Nem kell megijedni az időjárástól, az első őszi hétvégéken nem ritka, hogy 30 fok felé kúszik a hőmérséklet, az pedig igazán nyáriasnak mondható, mi több, igazi strandidő. Szerencsére a Zalakarosi fürdő nem csak a beltéri élmény és wellness részleggel vár minket, de szeptember végéig a strand is nyitva tart! Ilyenkor az üdülőhelyeken már nem jellemző a túlzsúfoltság. Aki szereti, ha van elegendő tér körülötte a pihenéshez, annak javasolt ekkorra időzíteni a fürdő látogatását, hiszen az őszi wellness dömping még nem indult be, de a nyári forgalom lecsengőben van már. A vizes élmény a testi-lelki regenerálás forrása lehet, ezért a strandolás nemcsak nyáron, hanem szeptemberben is a legjobb hétvégi programok közé sorolható!

 

hétvégi programok - Thermal Camping Zalakaros fürdő

 

Kellemes kiránduló idő

Egy kora őszi hétvégéről biztosan eszünkbe jutnak a könnyű séták, kirándulások. Nem véletlen, hogy ilyenkor jobban vágyunk a természetbe, hiszen nincs már tikkasztó hőség, az erős UV sugárzás veszélye is csökken, a kellemes időben pedig jobban esik a mozgás is. Sportrendezvények, és kirándulási lehetőségek széles választéka áll rendelkezésünkre, ha ilyenkor látogatjuk meg Zalakarost és környékét.

Akik jobban kedvelik a kisebb sétákat és szívesen töltik szabadidejüket igényesen kialakított parkokban, azok számára egy őszi hétvégén szinte kötelező a Zalakarosi Termáltó és Ökopart meglátogatása. A Zalakarosi kincset érő termálvízzel nem csak a fürdőlátogatás során találkozhatunk, de egy 12900 m2 vízfelülettel rendelkező mesterséges tó táplálásáról is gondoskodik. A terület bejárása kétségtelenül egy egész napos programnak is beillik. Látogassunk el a környékre, megcsodálhatjuk a természettel maximális összhangban lévő különleges építményeket és szabadidős célokat szolgáló létesítményeket is.

Ha nagyobb kirándulásokat is szívesen beiktatnánk a hétvégi programok közé, felfedezhetjük a mindössze fél órányi autóútra található Kis-Balaton környékét, de érdemes megnézni a hazánkban egyedülálló Bivalyrezervátumot is, vagy keresgélhetünk a különböző vadregényes túra útvonalak között.

 

Városi hétvégi programok

Ha Zalakaros lesz az úti célunk egy kis őszi kiruccanásra, kukkantsunk bele a városi programkínálatba, hiszen ebben az időszakban itt is beindul az élet. Szeptemberben sem múlhat el hétvége városi rendezvények nélkül, sőt számos környékbeli sport és szabadidő program is színesíti a választékot.

A városi hétvégi programok legtöbbször élő zenével, borházak kínálatával és kulturális műsorokkal várja a Karos Korzóra látogatókat, nyüzsgő nyárestéket idéző hangulatban.

 

Kempingezés a természetben

Ha már megszületett az elhatározás, hogy nem múlhat el a szeptember anélkül, hogy megjutalmazzuk magunkat egy üdítő őszi kiruccanással Zalakarosra, csupán csak a szállásról kell döntenünk. A kempingezés egy ilyen extra „nyaraláshoz” is tökéletes választás lehet. A Thermal Camping Zalakarosnál eltöltött idő, a hatalmas zöld területnek és jó öreg fáknak köszönhetően igazán természetközeli élménnyel ajándékoz meg minket.

Egy ilyen helyen sokkal könnyebb kilépni a mindennapokból. Ráadásul a kora őszi kempingezésre is igaz az, ami a szeptemberi fürdőlátogatásra, ilyenkor nincs tömeg, még nagyobb a szabadságérzet, nincs hőség, ugyanakkor a legtöbb esetben, még az esti órákban is kellemes nyári melegre lehet számítani. Az ősz mindig izgalmas kalandokat tartogat, legyünk bátrak és éljünk a lehetőségekkel. Ne hagyjuk ki a sátrazás élményét, gondoljunk csak rá milyen jó lesz télen visszagondolni a szabadban töltött estékre.

A kemping szeptember végéig nyitva tart! Foglalj sátorhelyet, vagy lakókocsi parcellát ITT »