Sétarepülés, kirándulások, termálfürdő – Zalakaros az élmények birodalma

április 03, 2023

A legjobb ajánlatokat
weboldalunkon találod
foglalj most!

Sétarepülés, kirándulások, termálfürdő – Zalakaros az élmények birodalma

2023.04.03.

repülés sétarepülés - Zalakaros Thermal Camping

Sétarepülés Zalakaroson

2023. Április 7. fontos dátum Zalakaroson, hiszen indul az üdülőszezon. Nemcsak  a Thermal Camping Zalakaros nyit ki ezen a napon, de a húsvéti hosszú hétvégétől kezdődően a repülős kirándulások is elindulnak. Sétarepülésre az időjárás függvényében kezdetben hétvégenként lesz lehetőség és egészen október 31-ig emelkedhetünk a magasba.

 

Lépd át a komfortzónát!

Vannak akik a repülés hallatán azonnal izgalomba jönnek, hiszen szuper kalandnak hangzik, hogy a magasból is felfedezzük azokat a gyönyörű kirándulóhelyeket, amelyeket a föld közeléből már jól ismerünk és szeretünk. Egy ilyen programmal nem csak a nyaralásunkat színesíthetjük, de minden bizonnyal egy életre szóló élményben lesz részünk.

A repülőgép, ami a magasba visz minket, egy Cessna 172-es típusú jármű, amire egyszerre a pilótán túl 3 utas szállhat fel. Ha még nem próbáltuk a sétarepülést, akkor bizonyára nem kevés izgalom lesz bennünk a felszállás előtt, mégsem érdemes kihagyni a programot, hiszen leküzdve a repüléstől való félelmeinket a lélegzetelállító látvány mindenért kárpótol. Sokszor vágyakozunk arra, hogy kicsit kiszakadjunk a hétköznapokból, kipróbáljunk valami újat. A repülés mindezt megadja nekünk, hiszen a semmihez nem fogható kilátás és az egész utazás különleges lehetőséget teremt erre.

 

repülés sétarepülés - Zalakaros Thermal Camping

 

Változatos útvonalak tavasztól őszig

Ha kipróbálnánk a sétarepülést többféle útvonal és repülési idő közül választhatunk. A legrövidebb útvonalon 15 perces repülési idővel  a Kis-Balaton környékét csodálhatjuk meg a magasból. A 20 perces útvonalon is ezt a tájat járhatjuk be kicsit kibővítve és ha úgy kívánjuk megtekinthetjük a Zalakarosi fürdőt és a szállásunkat is felülnézetből. A Thermal Camping Zalakaros gyönyörű öreg fái szép zöld szigetet képeznek fentről nézve is.

Hévíz és Keszthely irányába már hosszabb túrákat is tehetünk, 30 és 45 perces utak mennek ebbe az irányba. Úgynevezett Vártúrákra is van lehetőség, elrepülhetünk egészen a Tihanyi-félszigetig, de a Balaton megkerülésére is van lehetőségünk. Ezek a hosszabb útvonalak 60 és 100 perc közöttiek.

A Zalakarosi Repülőtér a Zalakarost Zalakomárral összekötő út mellett található és tavasztól őszig szállhatunk fel itt a megfelelő időjárási viszonyok esetén. A repülőtér a városközponttól mindössze 3 kilóméterre található, így nem kell sokat utaznunk egy fantasztikus égi kalandhoz.

 

Földön, vízen, levegőben – sokoldalú nyaralás Zalakaroson

Zalakaros egy különleges hely, ezt már régóta tudjuk, hiszen itt mindenki bőven találhat kedvére való programot. A város egyedi adottságait a környék bámulatos természetvédelmi területeit az április 7-én induló sétarepüléseknek köszönhetően most akár a magasból is megcsodálhatjuk. Nem mindennap adódik lehetőségünk egy ilyen lélegzetelállító kalandra, ezért ha április 7. után a környékre jövünk kikapcsolódni a sétarepülést nem érdemes kihagyni.

Szerencsére Zalakaroson földet érve sem fogunk unatkozni, hiszen a Karos Korzó már tavasszal sokféle szórakozási lehetőséget kínál a városi mulatságok kedvelőiknek, nyáron pedig egymást érik a könnyed mediterrán hangulatot idéző rendezvények. Nehéz eldönteni, hogy mi számít a környék legcsalogatóbb tulajdonságának, de az biztos, hogy a páratlan természeti kincsek és izgalmas kirándulóhelyek között bőven van lehetőségünk válogatni.

A jó hangulat és a szép környezet adott, és ezt még mindig lehet fokozni, hiszen a Zalakarosi fürdő olyan kincset érő gyógyvízzel rendelkezik, ami európai szinten is a legjobbak között van, a fürdőben a gyógyászati- és wellness szolgáltatások mellett szauna- és élményvilág is várja az idelátogatókat.

Zalakaros valóban sokoldalú nyaralóhely. Ha vizes kalandokat keresünk, vagy szívesen töltjük az időt a természetben, netán a felhők közé vágyunk, itt a helyünk. Mindehhez már csak egy kellemes szálláshely szükséges. A Thermal Camping Zalakaros a fürdőtől néhány lépésnyire helyezkedik el, gyönyörű árnyas fái között biztosan megtaláljuk azt a hangulatot, amit keresünk.

 

Árkalkuláció és szállásfoglalás a kempingben

A Thermal Camping Zalakaros már április 7-től nyitva tart. Ha kedvet kaptatok a környék felfedezéséhez, vagy rápillantanátok a hely szépségeire a magasból is, esetleg egy hűsítő csobbanás után vágyakoztok, akkor nincs más hátra, mint szállást foglalni a Thermal Camping Zalakarosnál. Mindez csupán pár percet vesz igénybe és az előleg befizetésével a foglalás már véglegessé is vált, azaz kezdhetitek a készülődést. Szállásotokat fizethetitek bankkártyával, vagy SZÉP kártyával is.

Ha előszezonban jönnétek, akkor számolhattok azzal az előnnyel is, hogy ilyenkor szállásotok még olcsóbb is lehet. A tavaszias időjárás éppen kedvező a túrázás szempontjából, de a termálvízben is jólesik ilyenkor üldögélni. Ha még nem próbáltátok a kempingezést előszezonban, aggodalomra semmi ok. Ilyenkor a legjobb, ha egy bérelt, vagy akár egy saját lakókocsival érkeztek, hiszen ez a kempingezés egyik legkomfortosabb formája. Tágas parcelláinkra akár kisállattal is érkezhettek. Bármikor tudtok online szállást foglalni, tervezzétek meg a nyaralásotokat már most!