7 nélkülözhetetlen dolog a tökéletes sátrazáshoz

július 12, 2022

A legjobb ajánlatokat
weboldalunkon találod
foglalj most!

7 nélkülözhetetlen dolog a tökéletes sátrazáshoz

2022.07.12.

sátrazás sátor sátorhely kemping termál

A sátrazás legyen kényelmes!

Sokan azzal érvelnek a kempingezés ellen, hogy nem szeretnének reggelente fájós derékkal kikecmeregni a sátorból, mert alapvetően kényelmetlennek tartják ezt a formát. Tévhit azonban, hogy a kempingezés azt jelenti, hogy el kell felejtenünk az otthoni komfortot!

A sátrazás legnagyobb előnye, hogy ilyenkor sokkal könnyebben kiszakadhatunk a hétköznapi életünkből, egy új nézőpontból szemlélhetjük a világot és rátalálhatunk a számunkra megfelelő életritmusra. Mindenki szereti a kényelmet, főleg a nyaralás alatt, erről azonban nem kell lemondanunk akkor sem, ha a természethez közeli pihenést választunk.

Hogyan lehet tökéletes a nyaralás egy kempingben? Nincs más dolgunk, mint beszerezni a sátrazáshoz megfelelő felszereléseket. Mivel egy sátras nyaralás esetén a szálláshely lényegesen olcsóbb, mintha egy panziót, vagy apartmant választanánk, ezért a menő tábori felszerelések beszerzése nem jelent majd többlet kiadást sem! Sőt, néhány alapvető eszköz elegendő a alapvető kényelemhez, ráadásul a ezeket a felszereléseket csak egyszer kell beszerezni, ami aztán a miénk marad és sok-sok évig örömünket lelhetjük benne.

 

A fekhely? Lehet jó is!

Mitől lesz megfelelő a fekhely?

A legjobb, ha egyéni igényekre szabva választjuk ki, hiszen mindenkinek más a kényelmes. Ha sátrazni készülünk, vihetünk magunkkal felfújható matracot, amiből már létezik önfelfújós verzió is, vagy választhatunk összecsukható habszivacs matracot. Érdemes polifoamot is becsomagolni, hiszen nagyon jól szigetel, a hűvösebb estéktől sem kell megijednünk és segít a talaj egyenetlenségeit is eltüntetni.

Takaróról és párnáról kell még gondoskodnunk, egy könnyű vékony polár pléd, egy kényelmes kispárna elengedhetetlen, de a legtöbben mégis a hálózsákra esküsznek, ha kempingezésről van szó. Ha tartunk attól, hogy nagyon meleg lesz a sátorban a nyári reggeleken, keressünk fás, árnyékos táborhelyet és garantáltan nem fog túl korán ébreszteni a nap.

 

Sátor, az édes otthon

A tábori otthon felállítása legalább olyan izgalmas, mint gyerekként búvóhelyet építeni. A sátrazás ideje alatt ez lesz az alkalmi otthonunk, ennek megfelelően ne csak a praktikumra törekedjünk, néhány egyszerű kiegészítővel hangulatos és szép környezetben telhet a nyaralás.

sátrazás sátor sátorhely kemping termál

Hangulatvilágítás a szabadban

Ne feledkezzünk meg a világításról! Praktikus okokból, fontos, hogy legyen nálunk zseblámpa. (Ha nagyobb, bátor gyerekekkel utazunk az esti rémtörténetek elengedhetetlen kelléke is egyben.) Egy tökéletes sátrazáshoz azonban jó kiegészítő lehet egy remek hangulatvilágítás. Elemmel működő ledes lampionok, mini izzósorok mesebeli hangulatot teremtenek, akár családdal, barátokkal, vagy kettesben kempingezünk.

 

Kerthelyiség a sátor előtt

Az elemes fényfüzérek, vagy lampionok nem csak sátrunk éjszakai díszei, de segítségünkre lehet a tájékozódásban is, mert így a sötétben is könnyebben megtaláljuk hol táboroztunk le. Ha már gondoskodtunk a hangulatvilágításról, alakítsunk ki kerthelyiséget a sátor előtt. Összecsukható kemping szék és kis asztalka az esti beszélgetések és a közös reggeli helyszínéül is szolgálhatnak. Ne feledkezzünk meg a tábori étkezéshez szükséges eszközökről sem. Itt az instant grillezéstől, a reggeli kávé vagy tea elkészítésén át mindenre gondoljunk.

 

A nélkülözhetetlen tábortűz

Egy tökéletes kemping élmény szinte elképzelhetetlen tábortűz nélkül!  Aki szeret a természet közelében sátrazni, az biztosan élvezi a nyáresti tűzrakás utánozhatatlan hangulatát is. Ha ilyen nyaralást tervezel, ne feledd a tábortüzet! A Thermal Camping Zalakaros tűzrakhelyei körül, nem csak hangulatos beszélgetésekre, de egy-egy remek sütögetésre is sort keríthetünk. Ráadásul a tűzifáért sem kell a szomszédba menni, hiszen azt a helyszínen is beszerezhetjük.

 

Kell egy terv!

A nyaralás a kikapcsolódás ideje, ahol megengedhetjük magunknak a spontaneitás örömét. A sátrazás egyébként is egyfajta szabadság élményt nyújt, mindeközben olyan programokat szervezhetünk, amihez épp kedvünk van. Zalakaros egy ideális nyaralóhely ilyen szempontból, hiszen kifogyhatatlan kirándulóhelyekből, továbbá természetvédelmi területek, különleges túra útvonalak, szabadidőparkok és a kiváló Zalakarosi termálfürdő is tökéletes célpont az utazóknak.

Ahhoz, hogy a kempingezés során felejthetetlen élményeket gyűjtsünk jó, ha van egy tervünk. Már a nyaralás előtt érdemes összegyűjteni az érdeklődésünknek, igényeinknek megfelelő programokat.

Az igazán profik megtervezhetik, mit szeretnénk meglátogatni és az egyes programok során, hogy történik majd az étkezés, (pl.: étteremben eszünk, szendvicsebéddel készülünk, vagy a táborhelyen főzünk valami könnyű gyors nyári ebédet). A Thermal Camping Zalakaros területén működik étterem is, de főzésre is van lehetőség, mert konyha is a vendégek rendelkezésére áll.

A sátrazásban az a legjobb, hogy már hetekkel az indulás időpontja előtt elkezdődhet. A készülődés, tervezgetés is az élmény része.

A gondos felkészülés előnye, hogy nagyon gördülékennyé teszi majd a nyaralást, vannak olyan dolgok, például a dokumentumok, amikre feltétlenül szükségünk lesz, ezeket semmiképp sem szabad otthon hagyni. Ne feledjük azonban, hogy kikapcsolódni megyünk, a tervekhez sem kell feltétlenül ragaszkodni, hiszen a váratlan helyzetek új kalandokkal gazdagíthatnak minket. Ha elég merészek vagyunk, akár egy hirtelen jött ötlettől vezérelve bepakolhatjuk a kempingfelszerelést és kiruccanhatunk Zalakarosra, egy spontán hétvégére is.

 

Legyen egy személyes rituálétok!

A sátrazás életre szóló élmény kaland és szabadság. Aki egyszer megszerette ezt az életérzést, az garantáltan újra és újra visszatér majd. Ha családdal, vagy kettesben jártok sátrazni alakítsatok ki egy rituálét, amiről jó lesz majd mesélni évekkel később, vagy ami a közösen átélt kalandokra emlékeztet. Ilyen lehet, ha van egy különleges tárgy, vagy figura, amit minden évben magatokkal visztek és a sátorállítást követően elhelyeztek a tábor egy pontján.

Vagy az együtt utazók a nyaralás egy meghatározott időpontjában közös képet készítenek, így évről évre nyomon követhető az idő múlása, ahogy a gyerekek cseperednek a háttérben pedig változnak a sátrazás kellékei.

 

Sátorhelyeink árait itt találod »