Kihagyhatatlan látnivalók Zalakaros környékén

május 22, 2023

A legjobb ajánlatokat
weboldalunkon találod
foglalj most!

Kihagyhatatlan látnivalók Zalakaros környékén

2023.05.22.

látnivalók Zalakaroson Thermal Camping Zalakaros

Zalakaros, ahol a nyaralás nem ismer határokat

A Thermal Camping Zalakaros ideális nyaralóhely mindazok számára, akik szívesen összekötik az aktív időtöltést, a kényeztető pihenéssel. Érdemes megismerkedni ezzel a vidékkel, hiszen az egyedülálló látnivalók Zalakaros környékén, nem csak emlékezetes élményekhez juttatnak majd, de egy igazi természetközeli nyaralás minden előnyét is megtapasztalhatjátok általuk. Ha egy olyan vakációról ábrándoztok, ahol testi-lelki felüdülés, érdekességek és változatos szabadidő eltöltési lehetőségek várnak, akkor idén nyáron itt a helyetek!

 

Pihenés a kempingben – felfedezőutak a környéken

A kempingezés egy olyan lehetőség a kikapcsolódásra, ahol a legfásultabb állapotunk is egy kettőre a feledésbe merül. Ki sem kell tennünk a lábunkat erről a gyönyörű zöld területről, ahhoz, hogy kiengedjük a gőzt. A szép nyári napokon jól esik hűsölni az árnyékot adó hatalmas fák alatt, előkerülhet a tollas, a labda és a különféle szabadtéri játékok, vagy egyszerűen egy jó könyv, amire már régóta vágyakozunk.

Érdemes a kemping felszerelést kiegészíteni egy-két dologgal, amivel még inkább feldobhatjuk az itt töltött időt. Ne maradjon otthon a fürdőruha, hiszen a Zalakarosi fürdő széles programkínálatának nem fogunk tudni ellenállni. A változatos wellness- és gyógyászati szolgáltatások között biztosan találunk kedvünkre valót. A túracipő is elengedhetetlen tartozéka egy aktív nyaralásnak, hiszen a természeti kincsek sokasága és a különféle látnivalók Zalakaros környéken biztosan előcsalogatják a kiránduló kedvünket.

 

Programok és látnivalók Zalakaroson

A látnivalók Zalakaroson nem fognak csalódást okozni. Mielőtt útnak indulunk azt is eldönthetjük, hogy egy-egy célpontot kerékpárral, autóval, vagy éppen sétálva szeretnénk megközelíteni. A városban kerékpár bérlésre is van lehetőség. Biciklis kérdésekben a Kerékpáros Centrum áll az érdeklődők rendelkezésére. Az alábbiakban bemutatjuk, hogy melyek azok a programok és látnivalók Zalakaroson, amik nemcsak a bakancslistás jelzőt érdemelték ki, de a személyes kedvenceink közé is tartozik.

 

Zobori Élménypark

A Zobori Élményparkot a környék legizgalmasabb programjai között tartjuk számon, ahol még a tizenéves korosztállyal is egy igazán felszabadult, vidámsággal és adrenalinnal teli napot tölthetünk el. A park szombati és vasárnapi napokon 10:00 és 18:00 között várja a látogatókat. Repertoárjukban játékok, csúszdák, nyári hófánk, hullámvasút és sok más attrakció is szerepel.

 

Kápolnapuszta – Bivalyrezervátum

A Bivalyrezervátumban hazánk legnagyobb látogatható bivalycsordájával találkozhatunk. A hangulatos sétányon haladva közvetlen közelről ismerkedhetünk meg e nemes állatok életmódjával. A hely több, mint egy hagyományos állatpark, hiszen itt szabadidős programokban is részünk lehet. Dzsipes kirándulásra, lovaskocsizásra is van lehetőségünk, a kicsiket pedig állatsimogató és játszótér is várja.

 

Nagybakónak – sziklaszurdok

A látnivalók Zalakaroson nagyon változatosak, nehéz is lenne közülük kiválasztani a legkülönlegesebb úticélt. A sok lehetőség közül azonban a sziklaszurdok Nagybakónak térségében kiemelkedő kirándulóhelynek számít. A falu közelében elhelyezkedő nem mindennapi természeti képződmény, hatalmas Kőszikla-szurdok várja a kirándulókat. Amellett, hogy a hely gazdag állat és növényvilággal rendelkezik, tényleg úgy néz ki, mintha egy kalandregény helyszíne elevenedne meg a szemünk előtt.

 

látnivalók Zalakaroson kis balaton

látnivalók Zalakaroson – Kis-Balaton

 

Kis – Balaton

A Kis-Balaton környéke, valamint a Kis-Balaton látogatóközpont egy magas színvonalú ökoturisztikai célpont, ami valóban kihagyhatatlan egész napos programot jelenthet. Az itt található élővilág lenyűgöző változatossággal rendelkezik. Számos madárfaj  megfigyelésére ad lehetőséget ez a természetvédelmi terület, de ellátogathatunk a gyerekkorunk imádott regénye a Tüskevár különleges helyszínére, hiszen itt találjuk a Fekete István emlékhelyet, egyúttal Matula bácsi kunyhóját is.

 

látnivalók Zalakaroson kis balaton

látnivalók Zalakaroson – Kis-Balaton

 

Fenyvespusztai állatsimogató

Ha kisebb-nagyobb gyerekekkel utazunk a Fenyvespusztai állatsimogatót mindenképpen ejtsük útba. Részt vehettek igazi hintós kiránduláson, de a gyerekek lovagolhatnak pónin és számtalan édes kisállat várja, hogy közelebbről is megismerkedhessen veletek. Az állatsimogatóban találkozhattok nyuszival, báránnyal, csacsival, kecskével, de bivalyt és törpemalacot is találhattok itt.

 

Pálos Malom Zalamernye

Zalamernye és Zalakaros határán található egy kis vízimalom, ami az 1400-as években épülhetett. A malom jelenleg magánkézben van, de látogatható és igazi kuriózumnak számít. Nem csak a tisztes kora, de az egyedülálló hangulata miatt is érdekes ez a hely. A malom, a felújításoknak hála ma is működőképes. A látogatás ingyenes, a tulajdonosok szeretettel várnak minden érdeklődőt.

 

Természetesen a látnivalók Zalakaroson mindezekkel nem értek véget, érdemes böngészni még a programok között, hiszen mind a város, mind a környék kifogyhatatlan a szabadidős lehetőségekből.

 

Szállásfoglalás a Thermal Camping Zalakarosnál

Az aktív nyaralás szerelmeseinek igazi aranybánya ez a környék, legyen szó a természetben töltött időről, vizes kalandokról, vagy éppen a különféle sportlehetőségekről. Ha szeretnétek megtapasztalni ezeket az élményeket, foglaljatok szállást a kempingben, amit online gyorsan és egyszerűen elintézhettek. A parcellák egységesen 100 négyzetméter nagyságúak, így biztosan lesz elég helyetek, hogy minden kényelmi megoldással berendezhessétek a kempinges bázisotokat. Érkezhettek saját, vagy bérelt lakókocsival, vagy akár sátorral is és szállásotokat fizethetitek SZÉP kártyával, vagy bankkártyával is. Annyi bizonyos, hogy a csodás látnivalók Zalakaros környékén, a szuper programok a városban és a fürdő valamint a kemping gondoskodik arról, hogy felejthetetlen nyaralásban legyen részetek.