Nyaralás Zalában – a gyógyító hévíz és természeti kincsek

május 08, 2023

A legjobb ajánlatokat
weboldalunkon találod
foglalj most!

Nyaralás Zalában – a gyógyító hévíz és természeti kincsek

2023.05.08.

hévíz gyógyvíz Termal Camping Zalakaros

Gyógyító vizek és csodás természet

Zala vármegye hazánk egyik legkülönlegesebb vidéke, hiszen természeti adottságainak köszönhetően ezen a környéken mindent megtalálhatunk, ami a testi-lelki feltöltődéshez szükséges lehet. Nem túlzás azt állítani, hogy a zalai nyaralás felér egy kalandregénnyel, mivel itt szinte érintetlen természetvédelmi területeket fedezhetünk fel, a gyönyörű zöld környezetben pedig káprázatos vízi világ bújik meg. Sőt, gyógyító és regeneráló hatású hévízre is lelhetünk, például a Zalakarosi fürdőben.

Évről- évre turisták sokaságát vonzzák a környék természeti kincsei és látványosságai, de változatos szabadidős programokból sincs hiány. Zala vármegye központja Zalakaros, amely kedvelt turisztikai célpont is egyben. Ez a hely jó kiindulópont egy felejthetetlen zalai kikapcsolódáshoz. A város frekventált részén a Zalakarosi fürdő közvetlen közelében találhatjuk a Thermal Camping Zalakarost, ahol egy igazi természetközeli kempingben szállhatunk meg. Ideális választás, ha szeretnénk egy kicsit kiszakadni a mindennapok szürkeségéből és élvezni a madárcsicsergést és a reggeli napfény simogatását. Egy aktív, de mégis pihentető nyaralás során a kempingből minden nap új kalandra indulhatunk.

 

hévíz gyógyvíz termál Termal Camping Zalakaros

Árnyas fák, nagy zöld terület – Thermal Camping Zalakaros

 

Zalakaros a szabadidő fellegvára

A Zalakarosi fürdőben élvezhetjük a különleges termálvíz, más néven hévíz regeneráló hatásait, egy kiadós wellness élmény után pedig felfedezőútra indulhatunk a környéken.  A Kis-Balaton Látogatóközpont, valamint a Bivalyrezervátum meglátogatása szintén egy-egy egész napos élményt jelenthet. Közvetlenül Zalakaroson, illetve a városból kiindulva is rengeteg nagyszerű lehetőség kínálkozik az aktív kikapcsolódás szerelmeseinek.

 

Hévíz és termálvíz – a természet boszorkánykonyhája

A meleg sokszor gyógyító hatású vizeket nevezzük termálvíznek, vagy hévíznek is. Hazánk bővelkedik ebben a különleges természeti kincsben, hiszen számos hévíz forrásra lelhetünk a Kárpát-medencében.

A hévíz szó jelentése „meleg víz”. Olyan 25 celsius foknál melegebb vizeket nevezünk így, amelyek természetes forrásból származnak és különleges ásványi anyag tartalmuknak köszönhetően legtöbbször gyógyhatással is bírnak.

Zala vármegye hévíz tekintetében kiemelten gazdag terület. Számos olyan forrást és termálvizet rejt ez a vidék, amelyek jelentős gyógyhatással bírnak. Ezek a források és termálvizek a terület vulkáni eredetének köszönhetően alakultak ki.

Az egyik ilyen különleges gyógyvízforrás például Zalakaroson található. Az itt található fürdő híres a gyógyító hatású termálvízéről. Ráadásul a zalakarosi termálvíz ásványi anyag tartalma európai szinten is egyedülálló összetétellel büszkélkedhet, ami miatt hatékonyan kezeli az ízületi panaszokat, a bőrbetegségeket, valamint az emésztőszervi és légúti megbetegedéseket. Egy kellemes fürdőzés a Zalakarosi gyógyvízben nem csak felfrissít, de javítja a vérkeringést, valamint segít az izom- és ízületi panaszok kezelésében is.

Program, ami lendületbe hoz

 

Kirándulás, gyalogtúra

Zalakaros vadregényes túraútvonalai az erőbe csábítanak bennünket, ahol a legforróbb nyári napokon is kellemes idő van. Az ajánlott útvonalak közül mindenki megtalálhatja az erőlétének és felkészültségének megfelelő távot. A kisebb 4 kilométeres útvonalaktól a fél napos 22 kilométeres távokig sokféle lehetőség közül választhatunk.

 

Kerékpártúra

Természetesen a biciklisek számára is ideális úticél lehet Zalakaros, hiszen a izgalmas és kihívásokkal teli kerékpárútvonalak is felfedezésre várnak. A Zalakarosi Kerékpár Centrumban információt, térképet és útbaigazítást is kaphatunk a biciklis kalandokhoz, de kerékpár bérlésre is van lehetőségünk.

 

Sport minden mennyiségben

Egy zalakarosi nyaralás a legjobb dolog, amit a testünknek adhatunk. Itt a sportlehetőségek minden mennyiségben rendelkezésünkre állnak és a legjobb, hogy mindezeket a mozgásformákat a természet közvetlen közelében végezhetjük. A különböző sportlehetőségek mellett Nordic Walking is nagyon népszerű a környéken. Aki kedvet érez hozzá belekóstolhat a Karos Nordic Walking élménytúrába is. Ha nincs felszerelésünk, Nordic Walking botokat is lehet bérelni a Zalakarosi Tourinform irodában. Aki pedig inkább gurulva fedezné fel a környék szépségeit annak a Segway túrákat ajánljuk figyelmébe.

 

Szemlélődés és kikapcsolódás

Ha egy igazán aktív nap után egy kis pihenésre vágyunk, de nem szeretnénk lemondani az új élményekről, akkor érdemes felülni egy körre a Dotto kisvonatra, ahol egy idegenvezetéssel egybekötött városnézésre is van lehetőségünk, de akár a Bivalyrezervátumba is elkirándulhatunk a Dotto szervezésében, de akár szervezett bortúrán is részt vehetünk.

 

Thermal Camping Zalakaros a zöld sziget

Ezzel a sok-sok programmal igazán változatossá és aktívvá varázsolhatjuk a nyaralásunkat, pedig ez még nem minden. Zalakaros megannyi más programlehetőséget is rejt. Érdemes eljönni és felfedezni a környéket. Ha pedig egy csendesebb napra, békésebb szemlélődésre vágyunk, elegendő ha csak hátradőlünk a Thermal Camping Zalakaros hatalmas zöld fáinak árnyékában. A kempingben színvonalas étterem, masszázs és fodrász is a rendelkezésünkre áll, így kis sem kell mozdulnunk a felfrissüléshez, megújuláshoz.

 

Szállásfoglalás online

Egy zalai kalandtúra kiváló  kiindulópontja lehet a Thermal Camping Zalakaros, nincs más dolgunk, mint szállást foglalni a kempingben. Mindezt online gyorsan és egyszerűen megtehetjük, fizetni pedig bankkártyával és SZÉP kártyával is van lehetőségünk.